Mikor érdemes sport öltönyt választani a zakó helyett?

sport öltöny

A hagyományos elegancia státusz szimbóluma az öltöny és a zakó. Azonban az utóbbi években előtérbe kerültek a sportosabb öltönyök, amelyek képesek kombinálni az elegáns és a sportos stílust. Mikor érdemes a sport öltönyt választani?

Milyen egy sport öltöny?

A sport öltöny általában egy laza szabású nadrágból és egy, általában karcsúsított szabásvonalú zakóból áll, amely 2 gombbal záródik. Ezeken a zakókon is találhatunk belső zsebeket és a gombok itt is harmonizálnak az öltöny színével. A hátközépen hasítékot helyeznek el, így sokkal kényelmesebb viseletet biztosít, mint hagyományos társa. Ez a ruhadarab az elegáns öltözködést a sportossal egyesíti.

Mikor érdemes a sportosabb öltöny mellett döntenünk?

Ha a munkahelyi öltözködési szabályzat engedi, akkor bátran viseljük ezt a lazább fazont, amelynek alsó és felső része könnyedén variálható más darabokkal és így képes alkalmazkodni a céges szabályzatokhoz is. Felvehetjük olyan alkalmakra is, mint például egy családi összejövetel, egy születésnap vagy egy kerti parti. Stílusos és még sem túlzottan formális. Utazásoknál is jól jöhet, ha beteszünk egy szettet a bőröndünkben, hiszen bármikor szükségünk lehet rá. Egy városlátogatás során vagy egy elegánsabb szállodába könnyed viselet lehet. Nyáron számos olyan szabadtéri esemény van, amikor nem mehetünk egyszerűen farmernadrágban, vagy a zakó viselését is elvetjük és nem szeretnénk hagyományos öltönyt sem viselni. Ilyen lehet egy esküvő, vagy egy garden party, ahol ez a szett tökéletesen megállja a helyét.

Hogyan viseljük?

Ha könnyű és rugalmas anyagot választunk, akkor az nem korlátozza majd a mozgásunkat és megfelelő lesz a nyári melegebb időjárásra is. A rugalmas derékrész még kényelmesebbé teszi, így törekedjünk erre, ha vásárlásra kerül a sor. Kerüljük el a túlságosan formális kiegészítőket, hogy megőrizzük a sportos eleganciát. Ehhez az öltönyhöz válasszunk nyugodtan kényelmes cipőt, ne szorítsuk bele a lábunkat egy hagyományos öltöny cipőbe.

Ez az öltöny lehetőséget biztosít arra, hogy úgy öltözködjünk a mindennapokban és egyes eseményeken, hogy közben kényelmesen érezzük magunkat, de egyúttal megjelenésünk vonzó és elegáns is legyen. Ma már nagyon sok helyen beszerezhetjük ezt a kényelmes darabot, de azért nézzük meg, hogy milyen minőség mellett tesszük le a voksunkat. Nem mindig a legolcsóbb lesz a legjobb választás.